Elokuvanäyttelemisen mestarikurssi 2014

 


 

”Ja valmiina kuvaukseen”

  
Kurssihaku  14.2.-31.3.2014
Haku vain ammattinäyttelijöille

Osallistujien valinta / haastattelut huhtikuun alkupuolella.

 

Valmiina kuvaukseen on kameratyöskentelyn 36 päivän kestoinen koulutuskokonaisuus.
Kokonaisuus koostuu viidestä kolmepäiväisestä ja yhdestä viisipäiväisestä eri otsikon alla
toteutettavasta työpajasta, kahden viikon kuvausjaksosta sekä purku- ja palautetilaisuudesta.

Kurssi starttaa yhden hengen neutraalissa tilassa tehtävillä harjoituksilla, joista edetään parikohtauksiin, yhden hengen kohtausten kautta monihenkilö- ja joukkokohtauksiin. Tarkoituksena on rakentaa roolihenkilö siemenestä puuksi periaatteella ja synnyttää erilaisten roolihenkilöiden kohtaamisesta elokuvallinen kokonaistarina.

Työpajojen harjoitteissa pyritään syventämään luotua karaktääriä ja kehittämään samalla näyttelijöiden tarinanluku- ja kertomiskykyä. Kohtausharjoituksissa opitaan tunnistamaan kohtauksen käänteet sekä kohtauksen merkitys kokonaistarinalle.

Koulutus ei pyri opettamaan ammattinäyttelijöille yhtä oikeaa tapaa näytellä kameran edessä elokuva- tai tv‐tuotannoissa vaan tähtää siihen, että ottamalla roolin kokonaisvaltaisesti haltuun näyttelijä kykenee toimimaan erilaisten työryhmien sisällä ja hyvin erilaisten tarinoiden kertojana.

Koulutus pyrkii myös  kehittämään näyttelijän taitoja kommunikoida elokuvatuotannon lähimpien yhteistyökumppaneiden kanssa – ohjaaja, käsikirjoittaja, pukusuunnittelija, kuvaaja, lavastaja, äänittäjä/äänisuunnittelija.

Kurssi on tarkoitettu kaikille kameranäyttelemisestä kiinnostuneille ammattinäyttelijöille, jotka haluavat syventää osaamistaan elokuva- ja tv-tuotannoissa työskentelemisestä.

Kurssivastaavina toimivat elokuva- ja tv-työn professori, ohjaaja Jarmo Lampela ja näyttelijä, ohjaaja Juha Kukkonen.  Työpajojen vetäjinä on useita elokuva-alan kokeneita ammattilaisia. Kurssia ryydittää myös kansainvälinen tekijätapaaminen.

Kurssihanketta tukevat: Suomen Kulttuurirahasto; Alfred Kordelinin säätiö, AVEK ja ELY-keskus (ESR-raha). Myös monet elokuvalan yhtiöt tukevat hanketta tila- ja kalustoavustuksilla.

Osallistujat valitaan hakemusten ja haastattelujen pohjalta.

 

Kurssin sisältö ja aikataulu täällä...