« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Korona-info » Työsuhteen päättäminen

Työsuhteen päättäminen

 

Koronavirusepidemia ja työsuhteen päättäminen

 

Määräaikainen työsuhde on voimassa siihen asti, kuin sopimuksella on sovittu. Määräaikainen sopimus on irtisanottavissa kesken kauden vain, mikäli siitä on sopimuksessa erikseen sovittu.

 

Näyttelijöiden kanssa tehdään määräaikaisia sopimuksia teatterialalla (määräaikainen kiinnitys ja vierailijasopimus) sekä projektikohtaisia sopimuksia eri aloilla.

 

Koronavirusepidemia on vaikuttanut laajasti näyttelijöiden sopimustilanteisiin.  

 

Koronavirustilanne tai sen vaikutukset esitystoimintaan ei kuitenkaan ole yleinen työsuhteen päättämisperuste. Työsuhteen päättämisperusteet löytyvät työsopimuslaista.

 

Määräaikainen työsuhde voidaan päättää kesken kauden vain purkamalla. Purkuperusteena voi olla ainoastaan työntekijä olennainen sopimusrikkomus, ei työnteettämisedellytyksissä tapahtunut muutos.

 

Vaikka esitystoiminta joiltain osin estyy ja harjoitusten järjestäminen häiriintyy, määräaikainen kiinnitys ei ole purettavissa kesken sopimuskauden.

 

Myöskään kesäteatteria varten tehty vierailijasopimus ei ole purettavissa yleisesti koronavirustilanteen perusteella.

 

Tällä hetkellä hallituksen ilmoittama poikkeustila on voimassa 13.4. saakka eikä kesään kohdistu tällä hetkellä viranomaismääräyksiä esitysten peruuttamisista.

 

Mikäli työnantaja purkaa määräaikaisen sopimuksen ilman laillista perustetta, työntekijällä on oikeus saada täysi palkka koko sopimuskaudelta.

 

Määräaikainen työsuhde voidaan päättää yhteisesti sopimalla ennen kuin sopimuskausi päättyy. Se kuitenkin tarkoittaa, että työntekijä joutuu työttömyysturvassa karenssiin. 
 

Mikäli työnantajasi purkaa sopimuksen koronavirustilanteen perusteella, kannattaa olla yhteydessä liittoon.

 

 

 


24.10.2021 klo 20:51:25