Valtiolta 5 miljoonaa lisärahoitusta elokuva- ja tv-alan elvyttämiseen

12.6.2020

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kotimaisten elokuvien ja draamasarjojen tuottamiseen viiden miljoonan euron lisärahoituksen. Raha myönnetään Suomen elokuvasäätiölle. Summalla elvytetään koronapandemiasta kärsinyttä alaa tukemalla alan ammattilaisten työllistymistä.

Journalistiliitto, Näyttelijäliitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme sekä audiovisuaalisen sisältötuotantoalan tuottajien edunvalvoja Apfi pitävät lisärahoitusta tärkeänä.

”Mukava uutinen, lisärahoitus on aivan merkittävän kokoluokan kertalisäys tuotantojen tukemiseen ja työllisyyden parantamiseen”
, toteaa Näyttelijäliiton toiminnanjohtaja Elina Kuusikko. ”Tervetullutta erityisesti nyt, kun työllisyystilanne on pahasti notkahtanut”.

Lisärahalla halutaan vahvistaa laadukkaan kotimaisen tuotannon elinvoimaisuutta ja asemaa markkinoilla. Samoin tavoitteena on edistää suomalaisen elokuva- ja draamasarjatuotannon kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla.

”Hyvä, että rahoituksella tavoitellaan nimenomaan kilpailukyvyn parantamista. Lisärahoitus olisi hyvä kohdentaa tuotantobudjettien kasvattamiseen ja siihen, että parannetaan laatua esim. lisäämällä kuvauspäivien määrää.” Elina Kuusikko lisää.

Rahoitukselle ei järjestetä erillistä hakua, vaan varat jaetaan elokuvasäätiön normaalien tukiprosessien kautta. Seuraava tuotantotukien hakuaika päättyy 11.8. ja vuoden viimeinen hakuaika päättyy 20.10.